Luchtbehandeling

WTW

Bij een warmteterugwinning installatie wordt er voordurend lucht van buiten naar binnen gezochten. D WTW zorgt ervoor dat de lucht wordt opgewarmd via de blaasopeningen en zorgt dat de verse verwarmde lucht in het pand zich verdeeld

Doorgaans bestaat een WTW-ventilatiesysteem uit een unit, een ventilator, twee inblaasopeningen en drie afzuigpunten. Met behulp van een motor in de WTW intallatie wordt continu lucht van buiten naar binnen gezogen. De unit warmt deze lucht op en zorgt ervoor dat de verwarmde lucht via de inblaasopeningen in de woning terecht komt.

Tegerlijkertijd wordt er via de afzuigpunten continu binnenlucht naar de WTW geleid

Tegelijkertijd wordt er, via afzuigpunten, continu binnenlucht terug naar de WTW installatie geleid. In de unit wordt de resterende warmte uit de lucht getrokken en vervolgens via de afvoer naar buiten getransporteerd. Er is dus sprake van een constante aanvoer van frisse buitenlucht en constante afvoer van binnenlucht. Daardoor hoeft u minder energie te verbruiken om de koude buitenlucht te verwarmen, waarmee u dus fors op uw energierekening bespaart. Het rendement van een dergelijke WTW installatie bedraagt zo’n 95 procent.