Warmptepomp

Hoe werkt een warmptepomp

 

In de warmtepomp circuleert een bepaalde vloeistof, deze vloeistof transporteert de warmte van het ene medium naar het andere medium. De warmte kan bijvoorbeeld onttrokken worden uit de bodem en worden afgegeven aan het cv net. Als je dit op de juiste manier aanpak kan er een rendament behaald worden van wel 600%. Dit geeft aan dat er bij de invoer van 1 kW stroom 6 kW warmte afgegeven kan worden. De overige 5 kW warmte wordt dus bijvoorbeeld uit de bron gehaald. Een warmtepomp is daarom een uitstekende duurzaam alternatief voor conventionele installaties of een gasgestookte cv-ketel. 

Het hoogste rendement kan behaald worden als de warmtepomp gecombineerd wordt met een laag tempratuur cv systeem, zoals vloer- of wandverwarming.  

Kroonklimaattechniek is een BRL 6000-21 gecertificeerd bedrijf, dit houdt in dat we gecertificeerd zijn om de gehele installatie volgens de wet maken. 

We maken bijvoorbeeld zelf transmissieberekening en rekenen zelf uit wat goed is.

 

Kroonklimaattechniek heeft nauwe contacten met verschillende boorbedrijven en leveranciers zodat we u de optimale prijs en kwaliteit kunnen bieden.

Wij plaatsen warmtepompen van de merken Nibe, alpha innotec en stiebel eltron.

Heeft u vragen over warmtepompen of wilt u een offerte ga dan naar onze contactpagina